Paprikovo-cuketová nátierka s pečivom je súčasťou vysokobielkovinového stravovacieho plánu.
čas prípravy: 40 minút
INGREDIENCIE
- 50 g tvrdý syr 20 %, napr. Madeland 0 SJ
- 1⁄2 x krajec chlieb celozrnný pšeničný (ideálne kváskový) (25 g) 1.2 SJ
- 1 ČL olivový olej (5 g) 0 SJ
- 1⁄2 x menší kus jablká (52.5 g) 0.7 SJ
- 100 x g cuketa (cukina) 0.3 SJ
- 1⁄2 ČL med včelí (3.5 g) 0.3 SJ
- 1⁄2 ks rajčiny (37.5 g) 0.2 SJ
- 1⁄2 ks paprika červená (37.5 g) 0.1 SJ
Postup
Nátierku je praktickejšie si pripraviť vopred na viac porcií. Množstvá jednotlivých ingrediencií vynásobte počtom
porcií. Na olivovom oleji dozlata opražte cibuľu (ak uvádza recept). Pridajte na kocky nakrájané papriky a opekajte 10
minút alebo kým trošku nezmäknú. Medzitým si nakrájajte cuketu, paradajky a jablko, ktoré potom pridajte k
opečeným paprikám. Opekajte na prudkom plameni 10 minút a potom pridajte bobkový list. Zmes na miernom
plameni nechajte dusiť 10 − 20 minút alebo kým sa nevytvorí hustá konzistencia. Nakoniec zmes osoľte, okoreňte a
pridajte med. Ešte 5 minút povarte. Nakoniec vyberte bobkový list a všetko rozmixujte na jemnú hustú kašu.
Podávajte vychladené s pečivom a syrom.
Ďalšie ingrediencie:
soľ, bobkový list, mleté čierne korenie, chilli (ak na prísady nie ste alergická)
Ak máte záujem o stravovacie plány, viac informácií nájdete v sekcii služby – stravovacie plány.